Άρθρα και Έρευνες – Blog and Research

Χειροπρακτική – Chiropractic
29 December 2021

Χειροπρακτική – Chiropractic

Χειροπρακτική – Chiropractic

 

H Χειροπρακτική ( στα αγγλικά Chiropractic) είναι μια ανεξάρτητη επιστήμη υγείας που ασχολείται με τη πρόληψη και θεραπεία των νευρομυοσκελετικών παθήσεων της σπονδυλικής στήλης και των άκρων.

Στην Χειροπρακτική επικεντρωνόμαστε στην στενή σχέση μεταξύ του νευρικού συστήματος και της σπονδυλικής στήλης.

Ειδικότερα, η εμβιομηχανική και δομική διαταραχή της σπονδυλικής στήλης δύναται να επηρεάσει το νευρικό σύστημα.

Η χειροπρακτική θεραπεία δύναται να επαναφέρει την δομική ακεραιότητα της σπονδυλικής στήλης, να μειώσει την πίεση στον ευαίσθητο νευρικό ιστό και να βελτιώσει την συνολική υγεία του ανθρώπου.

Ως χειροπράκτες ειδικευόμαστε στην θεραπεία των νευρομυϊκών δυσλειτουργιών, αλλά συγχρόνως αντιμετωπίζουμε διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα.

Ο συσχετισμός μυοσκελετικών παθήσεων μεταξύ τους μέσω της διαφοροδιάγνωσης και της καλής αξιολόγησης του μοτίβου-ων της κίνησης, αποτελεί ενεργό και αποτελεσματικό μέρος της χειροπρακτικής συνεδρίας.

Έτσι επιτυγχάνεται η ολιστική θεραπεία της εμβιομηχανικής αποσταθεροποίησης ή δυσλειτουργίας και αντιμετώπιση του μυοσκελετικού συμπτώματος, το οποίο είναι συνήθως και η αιτία της επίσκεψης.

Το σύμπτωμα εκφράζεται είτε ως πόνος, είτε ως δυσκολία στην κίνηση, είτε ως ακινησία.

Τα κύρια συμπτώματα ή παθολογίες είναι η οσφυαλγία, η ισχιαλγία, η αυχεναλγία, οι πονοκέφαλοι, οι αθλητικοί τραυματισμοί, οι αρθρικοί πόνοι, οι μϋικοί σπασμοί, η μεταταρσιαλγία, και γενικώς τα διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα.