Λεμφική – Αποιδηματική Μάλαξη ( Lymphatic Drainage Massage )

Η Λεμφική – Αποιδηματική Μάλαξη ( Lymphatic Drainage Massage) , ασκείται σε όλο το σώμα αλλά και τοπικά.

Στοχεύει στη μείωση της κατακράτησης υγρών, στην απομάκρυνση των “τοξινών” από τους ιστούς του σώματος και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.

Το τμήμα του κυκλοφορικού συστήματος μέσω του οποίου απομακρύνονται τα προϊόντα του κυτταρικού μεταβολισμού αποτελείται από το φλεβικό και το λεμφικό σύστημα.

Η λέμφος, προέρχεται από διηθήσεις του αίματος στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Αποτελείται από πλάσμα του αίματος και περιέχει πολλές λιπαρές ουσίες.

Σε ολόκληρο το σώμα μας υπάρχουν 400-700 λεμφογάγγλια. Τα μισά απ’ αυτά βρίσκονται κάτω από την κοιλιά (βουβωνική χώρα) και κάτω από τη μασχάλη.

Η λεμφική μάλαξη, είναι μια τεχνική για να αυξήσουμε τη λεμφική ροή. Με την αύξηση της λεμφικής ροής, αυξάνεται η δραστικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και η παραγωγή των λεμφοκυττάρων.

Σε αθλητές που υπέστησαν αθλητικές κακώσεις ή που παρουσιάζουν μετατραυματικό οίδημα, η λεμφική μάλαξη είναι πολύ βοηθητική.

Οι αισθητικές ενδείξεις είναι επίσης αρκετές και σχετίζονται με την ποιότητα του δέρματος, την αποτοξίνωση, την αύξηση της αιμάτωσης, τη μείωση της κυτταρίτιδας, την αναζωογόνηση του δέρματος.