Χειροπρακτική Φροντίδα Υγείας – Chiropractic Health Care
Θεραπεία Σκολίωσης – Scoliosis Treatment
Θεραπεία Σκολίωσης – Scoliosis Treatment
Strategy for the treatment
Train proper postural and respiratory function of the diaphragm
Improve rib mobility
Improve spinal mobility
Train sagittal stabilization to improve spinal control
Uprighting of the spine, axial extension
Body awareness and isolated movements
Δυναμική Νευρομυϊκή Σταθεροποίηση (DNS)
Dynamic Neuromuscular Stabilization (DNS) is an assessment and treatment modality in physical therapy, chiropractic and personal training fields. DNS works by stimulating the central nervous system to retrain the neurophysiological aspect of the locomotion system.
Αναπνευστική Αποκατάσταση
Αναπνευστική Αποκατάσταση
Κινησιοθεραπεία Χιαστών και Πλαγίων Συνδέσμων Γονάτου
Οι σύνδεσμοι αποτελούνται από ισχυρές ίνες κολλαγόνου ιστού, σταθεροποιούν την άρθρωση του γονάτου και θέτουν τα όρια των κινήσεων αποτρέποντας κινήσεις πέραν των ορίων αυτών.
Τέσσερις είναι οι κυριότεροι σύνδεσμοι του γόνατος που συνδέουν τα οστά μεταξύ τους :
Πρόσθιος Χιαστός σύνδεσμος και Οπίσθιος Χιαστός Σύνδεσμος : Οι χιαστοί σύνδεσμοι βρίσκονται μέσα στην άρθρωση του γόνατος στο κέντρο του. Όπως λέει και το όνομά τους χιάζονται μεταξύ τους καθώς προσφύονται στην κνήμη και τον μηρό. Ο πρόσθιος χιαστός είναι ο βασικότερος στροφικός σταθεροποιητής του γόνατος και τραυματίζεται συχνά κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων. Ο οπίσθιος χιαστός είναι ο κυριότερος γραμμικός σταθεροποιητής του γόνατος, τραυματίζεται συχνότερα σε τροχαία ατυχήματα και σπάνια σε αθλητικές δραστηριότητες.
Έσω Πλάγιος Σύνδεσμος καιΈξω Πλάγιος Σύνδεσμος : Οι πλάγιοι σύνδεσμοι βρίσκονται στα πλάγια εκατέρωθεν της άρθρωσης του γόνατος. Την έσω μεριά του γόνατος σταθεροποιεί ο έσω πλάγιος σύνδεσμος πού παρουσιάζει δύο μοίρες την εν τω βάθει και την επιπολής (επιφανειακή), ενώ την έξω μεριά του γόνατος σταθεροποιεί ο έξω πλάγιος σύνδεσμος.
Θεραπεία Τενοντίτιδας Αχίλλειου Τένοντα
Ο Αχίλλειος Τένοντας είναι ένας τένοντας που βρίσκεται στην οπίσθια επιφάνεια της κνήμης και καταφύεται στην οπίσθια επιφάνεια της φτέρνας.
Τενοντίτιδα Αχίλλειου Τένοντα ονομάζουμε την άσηπτη φλεγμονή του Αχίλλειου τένοντα λόγω ενδοτενοντικών αλλοιώσεων.
Συνήθως πρόκειται για ρήξεις ινών, ενώ αν συνυπάρχει βλάβη του υμένα ή του παρατένοντα τότε έχουμε τενοντοϋμενίτιδα.
Ο Αχίλλειος τένοντας, δεν διαθέτει τενόντιο έλυτρο, αλλά περιβάλλεται από έναν παρατένοντα. Τρέφεται με την μέθοδο της ωσμωτικής διάχυσης.
Μία οξεία μορφή τενοντίτιδας, προσβάλλει συνήθως τον παρατένοντα, και όχι αυτόν τον ίδιο τον Αχίλλειο τένοντα αλλά σε περιπτώσεις σοβαρής ή χρόνιας τενοντίτιδας, δημιουργείται εντός του Αχιλλείου τένοντα, ένας όζος από μικρορήξεις ινών του τένοντα, με βλεννοειδή εκφύλιση, επιμήκεις σχισμές, και δημιουργία ουλώδους ιστού.
Τα συμπτώματα της τενοντίτιδας Αχίλλειου είναι πόνος, τοπική ευαισθησία στην ψηλάφηση του τένοντα και αδυναμία αθλήσεως.
Πέραν της Τενοντίτιδας του Αχίλλειου στο κύριο σώμα αυτού, υπάρχει και η Καταφυτική Τενοντίτιδα του Αχίλλειου Τένοντα, του η οποία συνδυάζεται ενίοτε με ασβεστοποιήσεις επί της Πτέρνας και εκδηλώνεται με τοπική διόγκωση και πόνο στο πέρας του τένοντα επί της Πτέρνας.
Οι τραυματισμοί του Αχίλλειου τένοντα συμβαίνουν κυρίως κατά τη διάρκεια αθλητικής δραστηριότητας, όταν κυρίως ο τένοντας υφίσταται απότομη έκκεντρη διάταση ή σύσπαση.
Πρόκειται για πάθηση πού ανήκει στις αθλοπάθειες (overuse syndromes) και μάλιστα εκδηλώνεται σε κάθε ηλικία, ενώ συχνότερη είναι μεταξύ 35-50 ετών.
Η θεραπεία αποτελείται από διατάσεις, κινησιοθεραπεία, αποδοιματική μάλαξη, χρήση medical stick, LL laser therapy.
Θεραπεία Στενωτικής Τενοντοελυτρίτιδας (Εκτινασσόμενος δάκτυλος)
Η Στενωτική Τενοντοελυτρίτιδα είναι είτε η στένωση του τενόντιου ελύτρου των καμπτήρων είτε/και η φλεγμονώδης διόγκωση των τενόντων των καμπτήρων μυών, η οποία επικεντρώνεται στα χέρια και στα πόδια.
Πιο συνηθισμένη σε πάσχοντες από ρευματοειδή νοσήματα και διαβητικούς, ορισμένες φορές συγχρόνως με σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.
Μπορεί να παρουσιαστεί ως ξαφνικό οίδημα του δέρματος και μπορεί να συνοδεύεται από κοκκίνισμα. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει προηγηθεί τραυματισμός, ο πόνος είναι έντονος και εξουθενωτικός, ακόμα και κατά την ανάπαυση.
Τα πρώτα συμπτώματα της πάθησης αυτής εμφανίζονται όταν κινούμε τα χέρια μας ή περπατάμε.
Το δάκτυλο παραμένει σε θέση κάμψης και με δυσκολία μπορεί να ευθειαστεί.
Μπορεί να προσβληθεί οποιοδήποτε δάκτυλο, συνήθως ο αντίχειρας ή το μικρό δάκτυλο.
Η θεραπεία αποτελείται από κινησιοθεραπεία, χρήση medical stick, αποιδοιματική μάλαξη, διατάσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης του δακτύλου.